Tuesday, September 6, 2011

tayar pancit

Kan aku citer yang raya tahun ni, aku dan keluarga beraya kat balai polis.
Kereta adik aku langgar kayu kat tengah highway kulai ke jb. KM 54 kalau tak silap aku...

Inilah puncanya...


Sampai jadik camni rim keta adik aku...


Buat report kat Plus, mintak diorang ganti sebab kemalangan tu berpunca daripada highway yang tak selamat. Tapi, pnyerlah lama menunggu kat sana. Lepas tu kena report polis plak. Menunggu lagi.

Sampai hari ni, adik aku belum dapat rim yang sama dengan asal.
Nak beli baru, kena beli sekali 4 ... mahal woooo...
Kena guna duit sendiri dulu, pas tu baru claim kat Plus. Tu pun, tak sure dapat full ke tak...
Nasib baik tak jadik apa2.

Aku rasa... itu perbuatan khianat... apa pendapat korang ??

2 comments:

Azhariah Zuber said...

pernah kena gini...kalau kete proton, leh cari kat bengkel2 bese, mereka bleh jual satu rim...tapi kalau kete jenama lain tak tau lah ada ke yg jual satu rim saja

Nora said...

@azhariah, keta proton pun susah gak nak dapat, adik saya tolak rim lama, amik 1 set rim baru. Malas nak main tarik tali dengan kedai repair kete tuuu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...