Tuesday, February 12, 2013

Last day cuti tahun baru cina 2013

Hari ni last day cuti. Kami balik umah mak en Zalee sepanjang 4 hari ni sebab lama dah tak balik kampung jumpa diorang. Tak gi mana2 pun, dok umah jek. Cuma pergi jumpaHaji Usop kat Air keroh, Melaka untuk urut budak2 ni jek. Semalam pergi pusing kat Tanjung, penuh sesak orang. Kami pusing beli bakso dan mihun sup jek.

Planning nak pergi makan seafood kat Sabak Aur pun tak jadi. Abah batuk, bimbang pulak makan pedas2. En Zalee pun demam, maklumlah badan dia penat sangat. Keja tak cuti2. Dapat breakfast sate dan lontong pagi semalam, special kat Daerah Muar ni. Sedap. No 2 siap mintak tambah :)

Kejap sangat rasanya bila di sini. Lihat gelak mak dan usikan abah pada anak2, rasa hati sangat2 tersentuh. Mereka bebas sangat main sesuka hati. Maklumlah, umah tok diorang ni lapang.

No 1 dah bangun tapi tido balik depanntv kat kawasan dapur.

No 2 masih tidur gak kat dalam bilik. Lihatlah tilam tempat kitorang tidur anak beranak :)

No 3, dah keluar main ultraman dengan Tok Abah dia. Dak ni paling lewat tido tapi paling awal bangun.

Bila lagilah dapat cuti panjang macam ni. Mudah2an Mak dan Abah sihat dan dapatlah kami balik cuti lagi macam ni. Tak ke mana-mana pun takpa. Spending time with family is the most precious time ever.

3 comments:

Anonymous said...

Ala ciannyer En. Zalee kita tu demam ye.....

nora said...

a'ah,demam bentan urat. Badan terperanjat sebab lama tak dapat cuti :)

azhariah zuber said...

Bestnya blk kg

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...