Tuesday, April 9, 2013

projek rakaman video

Hari ni ada penggambaran video untuk projek pembangunan modul pembelajaran blossoms. Aku dan kawan2 yang terlibat berkampung dekat bilik jamuan untuk semua scene yang telah dirancang oleh director kitorang... cewah. Takdalah video macam artis terkenal tu, ni projek bahan pembelajaran jek. cume ia berbentuk video. Kami buat tajuk network topologi. Guna metafora penghantaran makanan di sesebuah majlis.

Bagai nak pecah kepala menggambarkan situasi supaya bila masuk dalam video nampak cantik dan pelajar paham. Krew unit multimedia kat pejabat aku ni boleh tahan pandai, cuma pengalaman macam ni agak sedikit. Selalunya kitorang rakam ceramah atau public lecture jek :)

Petang pulak, satu projek video pelajar aku berdasarkan persuasion theory melibatkan rakaman anak aku pulak. Watak diorang cuma untuk menarik perhatian pelajar supaya berminat dengan video pembelajaran bagi topik fizik. Nasib baik diorang cepat hafal skrip. Tak amik masa lama sangat masa rakaman tadi. Cuma aku jelah yang penat kena berulang alik amik diorang kat umah.Dekat pukul 6 baru selesai semua scene yang terlibat. Alhamdulillah. Pas ni masuk fasa post produksi plak. Mudah2an semua rakaman sesuai dan boleh dipakai. Aminnnn.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...