Sunday, July 26, 2015

38 minggu

Duduk lama sakit.
Diri lama sakit.
Tidur sakit
Bila baby tak gerak... mulalah risau tak pasal2
Umah bersepah ... mulalah nak marah... sebab nak kemas tak larat

Oleh kerana raya... schedule jumpa dr sepatutnya Ahad.... tukar ke khamis.

Malam sebelum appointment dah rasa sakit contraction... tak sure samada braxton hicks atau pre labour. Bila bagitau dr... dia buat VE. Dah bukak 2 cm. Nasib baik CTG cantik... baby pun masih tinggi lagi... so boleh balik dulu.

Sempatlah merancang urusan anak2 yang kena tinggal... kalau aku bersalin.
Baju sekolah kebangsaan, baju sekolah agama, baju childcare no 3. Nasib baik en zali rajin tolong basuh baju... sidai baju... peratikan barang2 anak.

Malamnya sempat lagi gi beraya rumah member kat kulai. Contraction belum kuat... selamba jek makan lontong kering dan ubi rebus cecah sambal tumis. Pasni tak boleh makan 40 hari kennnn.



Jumaat (24/7/2015) tak bersalin lagi. Masih boleh masak nasi untuk anak2 dan en suami. Malamnya dapat makan laksa umah kakakku yang tua... raya ari tu dia buat... aku takda. Kan raya umah mertua.


Gambar adik ipar aku pegang balang kuih... hihi

Sabtu (25/7/2015) dah start contraction lebih kerap. Tapi tak kuat... masih boleh buat keje sikit2. Tanda pun takda keluar. So, bincang dengan en zali... esok nak gi jumpa dr. Mintak check condition. Kalau boleh nak warded terus... rasa stress pulak dok umah... nak2 en zali... gabra semacam jek...

Kemudian.... jeng jeng jeng... sambung next post yek :-D

2 comments:

Jeffri Rahman said...

Tahniah Kak atas kelahiran baby baru. Semoga bertambah rezeki akak sekeluarga. Amin..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...