Sunday, October 9, 2011

header gerak-gerak

Header aku dah boleh gerak2... alaaa orang panggil header animsi gif.

Pakai header lama, cuma aku animatekan jekkk...guna Adobe Photoshop cs3. Trial version 30 hari... hari ni last :P
Belajar dari sini...

ilmuphotoshop.com

Senang kalau dah biasa dengan photoshop. Tak pun, pakai photoscape pun boleh.
Tapi, tak boleh upload direct kat blogspot. Nanti dia ubah jadi static image.
Kena park dekat photobucket dulu, pastu amik link dia.

Bolehlahhh... lain sket... creative level out of 5, berapa aku boleh dapat ekk ???

4 comments:

Norhafiza said...

wah wah wah...cantiknye siap leh gerak2 hihi...mmm nnt ade mase No nak cuba lah..tengkiu Nora ye..

fRaMe+LenSeS said...

Cntik. Seronoknya. Header gegerak.

Nora said...

@No, trylah buat... leceh sket tapi bila jadi... happy jek rasa :)

@FRaMe+LenSeS, tq..tq :)

Nur-nba said...

Menarik untuk dicuba.. tq for sharing. Cantik!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...