Saturday, November 19, 2011

Amik report card pulak

Semalam amik report kad No 1.
Aku dan suami expect, dia memang tak perform.
Sebab, Masa dia peksa tu, langsung aku tak buat revision dengan dia.
Abah dia pun baru jek latih baca dengan dia.
Makanya... aku memang sangka dia dapat keputusan bawah PAR.

Tapi, Alhamdulillah... Taklah cemerlang, tapi 3 subjek dapat A.
BM, Matematik dan Sains. Subjek English dan Agama, ada masalah sket.
Agama tu memang aku dah agak dah... dia main hafal jek huruf.
Tulisan pun macam2 bentuk keluar...
Tapi English tu... 3 mukasurat belakang... dia tak jawab langsung.
Kalau tak... mungkin dia boleh dapat lebih baik.
Patutlah dia ada cerita yang teacher dia marah lepas habis jawab peksa ari tu.
Mesti pasal jawab tak abislah tu... haihhhh

Tapi, syukurlah. Harap ujian dioagnostik hari ni... dia dapat buat macam peksa hari tu.
Tak dapat masuk kelas pertama pun takpalah...

2 comments:

MaryaYusof said...

Lama xjenjln kat blog nora ni... kdg2 kebolehan anak kite tak nampak skrg...kerana masih terlalu awal utk kite menilai...mcm sy dlu pun masa sekolah average je...tp alhamdullillah dpt kerja yg boleh dikatakn bagus juga berbanding rakan2 yg top ms sekolah dlu...tp kite boleh berdoa agar anak2 kite menjadi top di dunia & diakhirat betul tak?

@xiiinam said...

InsyaAllah, nanti makin lama dia makin matang. Teruskan berdoa dan memantau...jangan tekan dia sangat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...