Wednesday, November 9, 2011

exam

No 1 peksa hari ni.
Peksa budak tadika... apalah yang aku sibuk sangat kannn :)

Masalahnya, No 1 taknak pergi sekolah
Dia kata... dia takut sebab ada ujian.
Aku tanya balik ... napa malam tadi tak bagitau mak.. boleh kita buat ulangkaji sket
Dia kata... sengaja tanak cakap mak... alif takut

Masa dia cakap tu, aku realise bahawa pressure ujian ni adalah sama walau apa pun usia kita
Lepas mandi tadi aku test dia kejap...
He perform so bad... apa yang aku ajar sumernye pergi tah kemana

Hmmm... at the end, aku show balik the steps dan give him encouragement
Takpalah dia perform apa pun... I'll still love him
Suruh dia ingat semula apa yang dia dah belajar selama ni...
Dan ... apa pun dia dapat... it's ok...
His journey is still far ...

Tapi.... bila sampai kat ofis... aku yang dok termenung kehulu ke hilir...
Tak pasal2 aku plak yang tensionnnn... hiiissssshhhhhh

1 comment:

Azhariah Zuber said...

stress tak kira usia. sama gak cinta. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...