Thursday, February 16, 2012

Bayar Cukai Tanah Online

Sekarang dah boleh bayar cukai tanah online.
Kalau korang dok kat Johorlah ekkk...
Negeri lain aku tak tau.

Klik banner kat bawah ni untuk ke laman online payment Pejabat Tanah Johor.


Tapi.... hanya pada pukul 3 petang hingga 7 pagi jek ekk...
Ini kerana nak mengurangkan beban penggunaan dan membolehkan operasi berjalan lancar serta tidak terganggu di kaunter-kaunter pejabat tanah.

Kalau pergi pejabat tanah dan dapat nombor ratus2... daripada tunggu baiklah bayar online. Transfer dari akaun boleh, kad kredit pun boleh.

Cuma pastikan mesin cetak sihat yea... sebab boleh print skali jek :P

Pengumuman :
Sila jelaskan cukai tanah pada atau sebelum 31 Mei setiap tahun.
Denda lewat akan dikenakan mulai 1 Jun setiap tahun.

2 comments:

Azhariah Zuber said...

rumah tingkat2 kena byr cukai tnh dak

nora said...

tak taulah plak saya... kena tengok geran semulalah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...