Tuesday, April 24, 2012

Orang sekarang semakin sombong

Tajuk di atas bukan diperolehi daripada kajian tetapi dari pengalaman sendiri.

Kes 1 - Di Cashier Giant.

Cik Abg tertolak troli, kena cik puan tengah bayar barang dia. He said sorry. Dia balas dengan jeling.



Kes 2 - Di ruang legar carrefour.

Aku tengah pujuk No 3 yang nak beli patung Angry Bird. Sambil bergelut dengan dia, tersinggul Nyonya punya kopi belakang aku. Kena tempias kat anak dia age around 30 dan tumpah ke lantai. I said sorry again and again. They said nothing.

Kes 3 - Dalam phone.

Adalah department ni nak guna khidmat department aku. Aku kata kami tak dapat buat sebab tak cukup kemudahan dan cadangkan perkhidmatan lain. They call back dan kata yang someone said that sepatutnya kitorang boleh buat sebab cuma kena tarik kabel dan projektor jek... senang. As is... awat korang tak buat jek sendiri kalau senang (**ini ayat aku dalam hati). Aku response balik with sorry, we really can't fulfill their wish. So dia mintak guna khidmat yang aku cadangkan dan arahkan aku supaya berurusan dengan pelajar dia.

Hari ni... plan nak siapkan tugas sendiri yang tergendala, kerana asyik2 memenuhi kehendak dan keperluan orang lain. Orang kata... aku yang tak reti manage time sendiri sebab tu keje sendiri pending jek...



Kenapa manusia sekarang makin pentingkan diri sendiri ekk?
Ke aku jek yang rasa macam ni... entahlah....

5 comments:

Pok Amai-Amai said...

Sbr ye awak. Skg nie mmg mcm tuh la gayanye sifat manusia.

gadisBunga said...

ada masanya kita pun terpaksa jadi mcm tu jugak...

nora said...

keadaan sekarang macam memaksa kita menjadi macam gitu jugak gaknya kannn... hmmmm

Malaysia Everyday On Sales said...

Hi Nora. It's a really interesting site that you have there and I really love the posts on your lifestyle blogging. And of course, you do indeed have an adorable kid :)

Ok, just a quick introduction about myself. I am actually from everydayonsales.com and I have found your website thru google. We are a site that offers information on daily promotion / warehouse sales in Malaysia. I can see that you actually have a linkback (under SINGGAHLAH SINI..) to some other site and we are hoping that we can be part of your website, where we would actually want you include our link on your page. Of course you can visit our website www.everydayonsales.com and check us out. We can actually do a link exchange where I will list your site as a friend to everydayonsales and you website link will be put on our site. You will be part of the everydayonsales friends community :) in this link exchange and there will be many campaigns awaits for you.

Let us know whether this is possible and we Let us know whether this is possible and will communicate further on this. Do revert to me and if you do have any queries, let me know. Do hope to hear from you soon.

Regards
Chan @ www.everydayonsales.com (hy.chan@everydayonsales.com)

Azhariah Zuber said...

itulah manusia dek non. mcm2 peel

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...