Thursday, November 30, 2017

Keputusan UPSR No 1

Banyak dah berlaku dalam beberapa bulan ni. No 1 tahun ni ambil UPSR. Dari awal tahun aku dan En Zali masukkan di ke pusat tuisyen untuk bantu dia study. Almaklumlah... sekarang ni salan semuanya KBAT (Kemahiran Berfikir Aras Tinggi). Dalam masa yang sama, dia ada kelas tambahan dengan cikgu2 sekolah setiap hari ( sampai 2.30) dan sabtu setengah hari. Terima kasih buat cikgu2 yang sanggup tinggalkan keluarga untuk anak didik masing-masing.

Alhamdulillah .. No 1 dah habis UPSR dan dah dapat pun keputusan. Dia dapat 2A, 3B dan 1C.Dia sedikit kecewa sebab Sains tak dapat A sedangkan masa percubaan, markah Sains dia paling tinggi. Tapi, sekejap je sedih dia tu. Bila dan pujuk, nasihat supaya usaha lagi, pesan supaya bersyukur kerana dapat juga 2A dan bagitau bahawa perjanalannya masih jauh ... Ok dah.

Balik bawa dia gi makan Boat Noodle ... lupa dah dia  hahaha.


Kadang2 kita takut anak kita menangis bila mereka gagal mencapai apa yang mereka impikan. Sedangkan kejayaan kita hari ini adalah kerana kita pernah menangis akibat kegagalan kita satu masa dulu. Apalah salahnya melihat orang lain naik pentas kerana usaha mereka... motivasi buat kita untuk jadi lebih baik.

Sekadar pandangan peribadi. Jangan viral pulak hihihi.


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...