Saturday, July 6, 2013

Famili dah sampai

Dah masuk hari keenam aku di Hotel Pullman Lakeside Putarajaya ni. Hari isnin sampai sini sebab ada conference IRSPBL2013 . Conference ni berkaitan dengan Problem Based Learning. Ramai peserta yang datang merupakan PBL practitioner. Aku datang sorang, tumpang kawan. Sekretariat yang lain ada yang dah datang dari Ahad lagi sebab ada workshop kat UTM KL.

Alhamdulillah, walaupun pagi Selasa tu kelam kabut sikit... beberapa hickup berlaku. Tapi, mujurlah hotel ni selesa... Bilik untuk pembentangan kertas kerja pun boleh tahan baik audio sistem dia. Kebanyakan yang bertugas dah tahu kerja masing2. Malah beberapa wakil dari komittee antarabangsa turut bantu kami. Kebanyakan peserta yang datang dari luar negara, nampaknya berpuas hati... Alhamdulillah.

Hari Semalam start simposium REES2013 pulak. Peserta yang kebanyakannya dalam bidang Engineering education berkumpul dan berbincang mengenai kertas kerja masing-masing. Ada beri soalan sebab tak faham dan akhirnya akan ada yang memberi cadangan penambahbaikan. Seronok betul sesi pembentangan kali ni.Nampak tak pembentangan dibuat dalam meja bulat. Takda guna powerpoint langsung. Semua orang terlibat sepanjang pembentangan dijalankan... Best

Dah petang semalam, en Zalee dan anak2 sampai. Seronok betul, setelah tidur sorang2 empat malam sebelum ni. Malam tadi, tunggang langgang anak2 ku tidur. Aku tak join dinner conference sebab diorang ada kat sini. Kami gi makan kat restoran Saba' Putrajaya. Makan Nasi arab :)

Hari ni last day conference. Esok bolehlah gi jenjalan dengan famili. Nak gi mana yea... tunggu :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...