Sunday, May 12, 2013

Trip ke Bali - ketibaan

Aku pergi bali pada 8 mei 2013 untuk ke OCW conference 2013. Alang - alang dapat pergi sana, aku ajak en Zalee skali. Makanya, budak - budak 3 orang tu. Jenuh aku berjumpa cikgu sekolah diorang sebab nak kena cutikan sekolah... la kan skang ni bukan cuti sekolah.

Kami naik kapal terbang Malaysia Airlines. Dapat pakej agak murah, sebab ada promosi. Tapi bila tambah cukai mahal juga. Cuma mudah sikit sebab transit ke klia dari johor. Bag terus check in masuk kapal terbang.

Budak-budak tu kali pertama naik kapal terbang. Sangat-sangat teruja. Naib baik masih lagi boleh lagi dikawal kejakunan mereka tu :) Cuma no 1 je yang paling over. Siap claim makanan dalam kapalterbang paling sedap... padahal diorang dah lapar sebab masa aku dan en Zalee breakfast, dia tak ambil port.

Sampai Ngurah Rai Airport, 1 daripada 2 beg kami tak sampai lagi. Tersangkut kat KL. Terperanjat aku bila nama aku orang panggil. Tak pasal-pasal glamer. kena buat laporan dekat bahagian kehilangan dan tuntutan bagasi. Diorang mintak alamat hotel dan maklumat tentang bag yang hilang tu. Diorang janji akan hantarkan terus ke hotel jika tiada masalah.Kami dijemput oleh Pak Muji dari Bali Halal Tour. Kami di bawa makan tengahari di kedai Makanan Segera "Ayam Tulang Lunak Malioboro" sebelum dihantar ke hotel Ayodya Resort. Kedai ni tukang masaknya muslim, lauknya dalam portion agak besar, sesuai untuk 3-4 orang makan. Rasanya boleh tahan sedap. Tak berapa pedas, boleh bawa anak-anak. Setiap hidangan akan diberikan semangkuk kecil sambal goreng, jadi sesuai dengan tekak mak bapa budak skali ;p

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...