Tuesday, November 9, 2010

Perjalanan balik

Ok, memang betul kitorang dah sampai dan selamatlah kemajlis tu. Makan damai pukul 2 ptg. Lepas makan kitorang patutnya terus balik. Tapi, trak dah takda dah. Dah pergi tolong orang lain plak.

Abih, camner kitorang nak balik ni :(

Keluarga lelaki bawak satu kereta dengan 2 ahli keluarga aku balik ke hotel untuk amik bas ke Sanglang. Kali ni lalu Jitra sebab air dah surut. Masalahnya, oleh kerana itu satu2nya laluan yang ada menyebabkan berlakunya kesesakan yang sangat teruk. Perjalanan pergi ke hotel dan balik semula ke Sanglang mengambil masa hampir 5jam.

Pukul 9 barulah kitorang betul2 dapat bertolak balik. Dan nasib baiklah masa balik tu laluan dah tak jam lagi.

Bila bas berhenti skejap kat perhentian Tapah, barulah kitorang dah tak rasa berdebar sangat. Mana taknya, kalau tak boleh balik, camnerlah kitorang ramai2 ni. Nasib baik keluarga belah lelaki sangat2 mengambil berat. Rumah makcik Sofea tempat kitorang bersanggah tu pun sangatlah baiknya. Rumah dia jadi tempat kitorang mandi, sembahyang dan rehat sementara menunggu bas sampai. Terima kasihlah sesangat. Budi diorang tak dapat kami nak balas.

Mungkin dah ditetapkan yang rombongan kami hanya dibenarkan untuk bertandang ke umah belah lelaki jek. Tu sebabnya tak dapat nak singgah mana2. Sampai rumah hampir pukul 11 pagi. Walaupun penat, rasa lega tak terkata.


Anak dgn bapak yang tertidor keletihan dalam perjalanan balikALhamdulillah. Syukur kehadratMu Ya Allah kerana membenarkan kami melalui perjalanan ini. Aminnnn...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...