Tuesday, May 3, 2011

Butter Golden Churn Tak Halal??

Aku jumpa artikel ni dari blog Saje jer


Aku tak pasti benda ni betul ke tak. Tapi kalau tengok pada pekeliling dari Bahagian Penyelidikan Jabatan Agama Johor yang disertakan tu... nampaknya macam betul.

Status halal pada mentega ni adalah dari Australia, jadi mungkin itu sebabnya kenapa aku tak dapat jumpa status halal kat www.halal.gov.my

Apa yang boleh kita buat ialah... buat masa ni kita tunggu pengumuman pihak yang berkenaan. Rasanya, kes ni masih baru dan akan disemak oleh JAKIM plak lepas pihak JAJ hantar laporan. Tapi, kalau anda rasa was was, janganlah guna dulu butter ni untuk buat kuih ke apa ke...

Sekadar beringat sesama kita...

3 comments:

luckylizan said...

ha''ah...tunggu dulu pengesahan dari Jakim takdelah ragu2 nak guna..

OzzyChocD'Luscious said...

tu la, tengah tunggu jakim kuarkan kenyataan. sy ada col no telefon kat memo tuh, kakitangan tu cakap, setakat ni mmg itu yg diorg jumpa n memo tu diedarkan utk kktangn. tapi dia pun cam berhati2 juga masa menjawab soalan saya tuh...

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

ada dgr juga psl isu nih..tp nasib sy x penah butter nih..sbb mcm was²..sy guna buttercup je..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...