Friday, June 24, 2011

No 3 dah sihat

Alhamdulillah, Rahmat Hidayat dah keluar hospital.
Lepas melalui all the procedure for about 5 days kat kat hospital... he is getting better.
Discharge dengan bekal ubat batuk, selsema, ventolin dan antibiotik.

Batuk masih ada, tapi kahak dah banyak kurang tak seperti sebelum ni.
Nafas dah makin stabil.
Demam dah kebah...
Makan dah mula selera..

Pagi tadi masa hantar babysitter, hati masih bimbang.
Walaupun dah balik, kena pantau lagi sebab tak mahu berbalik sakit dia.
Letih sebab jaga dia diHospital masih belum recover.
Nasib baik pakai medical card... kalau tak mau juling biji mata sebab nak bayar RM3500.

Sekarang ni banyak case yang sama di hospital...
Demam berpanjangan, batuk berkahak, selsema.
Terima kasih semua sebab doakan anakku supaya sihat.
Lepas dia betul2 sihat, nak pergi amik vaksin pneumococcal.
Persediaan supaya tak berulang lagi peristiwa.
Len kali kita citer apa nak kena bawak kalau nak masuk hospital dan apa perlu buat kalau nak discharge pakai medical card.


Gambar kenangan masa dia still on drip. Bukan tau dok diam punnnn.... :)

3 comments:

Norhafiza said...

alhamdulillah..syukur dah kembali sihat..moga2 lepas ni bertambah cergas lagi hendakNYA..

Min Aina Ila Aina said...

syukur alhamdulillah. kenapa mahal sgt, apa rawatan yg diambil. hosp swasta ke.

Nora said...

@No, alhamdulillah... buat masa ni nampaknya makin cergas

@maia, ha'ah memang hospital swasta..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...