Wednesday, December 8, 2010

Bercuti di Melaka | Zoo Melaka

Masa balik kg hari tu, kami pergi Melaka. 1 hari je pun. Tapi boleh tahan seronok jugalah.

First agenda adalah Zoo Melaka.

Masuk sini kena bayar tiket RM7 untuk dewasa san RM5 untuk kanak2. Ada macam2 binatang macam rimau, singa, kuda padi, burung, monyet, orang utan, aaaaa.....banyaklah. Anak2 aku pnyalah eksited. Terus lupa ketakutan mereka kepada binatang :) **No 2 tu, ikan pun dia takut :P **

Oleh kerana kadar mebolisme aku dah merosot dan aku bawak MIL aku skali, maka kami naik tram mengelilingi zoo tersebut :) Murah jek. RM2 untuk dewasa dan RM1 untuk kanak2. Tak rugi, sebab ada satu spot kawasan burung dan buaya tu dia akan berenti 10minit untuk kita jenjalan.



Ini gambo myhubby tengah menerai teropong. Kalau nak sewa, RM10.00 satu. Kami sewa satu, bagi anak2 seronok dapat nampak binatang dari dekat.

Kalau nak tau lebih lanjut, gilah website dia. Cuti2 malaysia ...

3 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

waahh...x penah pegi zoo melaka...padahal kampung kt melaka... hihihihi!

budak2 mmg enjoy betulkan kalo pegi zoo.pastu balik,mulut dia akan cerita balik segala benda yg dia tgk.hihihhi!! cute!!

nora said...

a'ah, walaupun mak dia dah tak larat nak cakap dah ... heheh

eynaa said...

murah jgk ler..zoo taiping ni sampai rm12dewasa..memang mahal.
ada orang cakap taman tema kat melaka best..teringin gak nak p..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...