Thursday, December 16, 2010

No 2 dah berenti pakai diapers

Rizmal akan masuk 4 tahun, tahun depan ni. Dia memang tak pakai diapers masa siang hari tapi malam dia pakai diapers. Sebab dia kalau tidor memang pengsan. langsung tak sedar pape. Kalau tak pakai diapers alamatnya habislah tilamku. Samalah macam kawan aku sorang ni kena dengan anak dia.

A few trials tak lepas. Tapi this month, aku cuber lagi skali. Sebelum tidor, aku akan paksa dia pergi kencing dulu. Bangun pagi dia akan mintak susu. Jadi sbelum susu aku akan suruh dia kencing jugak dulu. Sebab takut masa minum susu pagi, dia tertidor semula. Memang bersilat dan berperanglah setiap kali nak suruh dia pergi kencing tu. Tak taulah nape dia malas bebenooo. Tapi, Alhamdulillah, berjaya juga akhirnya.

Jadi skang ni officially, NO 2 dan berenti pakai diapers. :D

2 comments:

esh said...

wah bagus! saya nak kena bersilat jugak ni dengan nop. hehe

nora said...

chayok chayok :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...