Friday, December 24, 2010

Segmen Ben Ashaari | 200 Blog mencari harta karun

Aku join segmen ni --> Segmen Ben Ashaari 200 Blog Mencari Harta Karun

Ok, ini jawapan aku :

1. miss nana (syazana amira) , http://syazanaamira.blogspot.com/2010/12/biarlah-aku.html(soalan 1 )
2. nur iqlima (cekgu Ima), http://cikguiqlima.blogspot.com/
Tajuk entry terakhir : 200 blog & Fatihah menjadi penawar ( soalan 2 )
3. Mizz Farah, http://nottygirlz.blogspot.com/( soalan 3 )
4. http://matkeli1000.blogspot.com/
Bisnis : Menjual ikan keli segar, ikan keli berempah, ikan talapia berempah dan yang terbaru ikan keli salai( soalan 4 )
5. Rasanya 400 jawapan ... ( soalan 5 )


Pendapat aku segmen tentang ini :

Pencarian untuk segmen ini lebih selesa kerana tempoh diantara soalan yang diberi secara berperingkat agak panjang. Blogger punya masa yang lama untuk menyemak setiap blog dalam senarai yang diberikan malahan dari sebelum soalan diberikan lagi kerana senarai telah keluar sejak pagi lagipun 200 blog tuuuu....jenuh gaklah menyinggah Pencarian ini juga agak menekankan aspek pemikiran logic dimana kebanyakan soalan yang diberi memerlukan blogger mengenalpasti identity setiap blogger yang tersenarai bagi memudahkan pencarian. Oleh kerana tempoh masa lebih panjang berbanding segmen sebelum ni, taklah kita semput sangat mengejar jawapan sampai tak sempat nak tengok blog2 tersenarai tu. Kali ni boleh gaklah baca2 post diorang dan follow yang kita minat … memori komputer pun taklah senak sangat, sempat gaklah amik masa untuk refresh.
So, itulah pendapat aku tentang segmen ni en Ben dan oleh kerana ia bermula siang, dapatlah aku join ;)

8 comments:

Mr. Swift said...
This comment has been removed by the author.
nora said...

tq... dah follow your blog gak...

Neena J said...

hey,
singgah dari contest..
tahniah..
let's be friends.i wunna noe more about you..
i've followed you.follow me back yah :)

nur said...

tahniah top 40
follow u
nur no 20

nora said...

Neena & Nur , time kasih gak singgah. Dah follow dah blog u all... seronokkan join segmen ni... :)

Ummi Izzah said...

tahniah..
salam perkenalan...

Awangku Johan said...

salam perkenalan..
folo blog kamu ya..
mai la menerjah blog saya pulak dan folo ek

Nora said...

izzah & awangku, tq singgah. Thanks sebab follow saya ekk. Will follow u all back ... promise...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...