Saturday, January 29, 2011

pesanan buat wanita semasa isi minyak kereta


Cume nak berpesan...

kita selalu dengar pelbagai cerita tentang kemalangan, kecurian masa mengisi minyak kereta. bagi lelaki2... takpala... diorang kan kuattt.... boleh protect diri sendiri... kita orang pompuan ni... hmmm kenalah hati2..

Hati2 macamana?
1. Tutup enjin kereta bila sampai...
2. cabut kunci kereta dan masukkan ke dalam handbag ... bawa keluar sekali handbag anda .
3. kalau dalam kereta ada barang berharga... kunci kereta anda kembali setelah keluar pastikan tempat isi minyak dah bukaklah yeaaa
4. suggested pakai kad kredit... supaya tak perlu tinggalkan kereta sebab nak pergi ke kaunter
5. setelah selesai, masuk kereta, terus kunci balik kereta walaupun belum start engine.

Kenapa kena buat camni?

1. kalau enjin tak tutup ...takut berlaku kebakaran plak
2. kalau kunci tak cabut... takut ada orang masuk keta dan bawak lari kereta anda...
3. handbag? supaya ... jika berlaku sebarang hal... ada handbag ditangan anda...
4. barang berharga dalam kereta macam laptop atau handcam, sdlr camera ke... takkan nak angkut keluar skali... sebab tu kena kunci balik kereta... takut orang bukak pintu dan amik bawak lari...
5. lagi sekejap kita berada distesen tu... lagi baik... kurang orang perhati
6. sentiasa kunci kereta anda bila anda didalamnya... kalau ada orang tanya apa2... sila buka cermin sikit je yea...

Berhati2 selalu... biar orang kata kita apa pun... nyawa kita, harta kita, maruah kita, kena jaga sendiri...

Salam sabtu :)

9 comments:

Proud Mama's Dairy said...

Nora: tq for sharing!

Nora said...

sama2 kita share mana yang patut :)

Norhafiza said...

betul tu nora..No pun sll kunci kete klo nk isi minyak..masuk pun terus kunci..walopon labuan kurang kes2 camtu tp beringat sebelum kene kan nora..

Nora said...

@nor, kan malang tu tak berbau... kita hati2 jeklah kannn :)

nabilah_2908 said...

yupp..sy pun selalu buat mcm ni...

dh siap2 parking...buka tmpt minyak dulu..baru keluar..kunci kete..g kaunter bayar..baru isi minyak..

itu la sebaiknya..

tp..biasanya...pekerja kt petrol station ni..bila nampak perempuan..laju je nk tolong isi kan...so mudah la sikit...dok dlm kete je..hehe.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MENTARI MUNCUL LAGI

Nora said...

@nabilah, kalau ada orang tolong... bolehlah :)

Miecyber said...

Tips ini sesuai untuk lelaki jugak...

Parah diserang harimau

Miaainis said...

pesanan yang baek..tq =)

sabree hussin said...

oo betul2.. untuk lelaki yang dalam kategori auw auw pun kena hati2 jugak

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...