Saturday, January 22, 2011

nak tulis blog pun perlukan kemahiran .. tau dakkk

betulll.... bukan senang nak menulis ni... walaupun cmer sekadar tulis blog.

kenapa susah?

1. penulisan haruslah tidak menyentuh isu sensitif

nak tegur ke... nak komen ke... nak perli ke... haruslah tidak menyebabkan orang lain kecil hati... nanti niat baik... tak pasal-pasal jadik tak baik. Tak caya? Cube kalau kawan korang ada bau badan... adakah korang akan terus tegur dia... "eh badan kau bau busuklah"... cuber try tengokkkk... tak pasal2 masam muka sebulan tau dakkk... samalah macam dalam blog gak ... kena guna cara holistik :)

2. penulisan haruslah menarik

semua perkara yang berlaku dikehidupan seharian adalah menarik... tapi nak tulis dalam blog dan jadikan dia menarik adlah susah... pada penulisan seorang blogger, ia cume jadi siaran ulangan... tapi pada blogger yang lain, jadi seronoklah plak... pelik kannn... itu kemahiran bercerita namanyerr... :P

3. tahlah... aku sebenarnya tengah susah nak perah idea nak tulis blog ni... tu yng aku keluar 2 idea kat atas tu... tip2 tambahan... korang tambahlah ekk :)

nak studi... esok ada kelas... nanti azam aku tahun 2011 ni tak tercapai plak :)

salammm...

3 comments:

Norhafiza said...

ok gak idea tu nora..tp No tulis men hentam je huhuhu..

Nora said...

@no - saya pun tulis main hentam gak... cume kena hati2 sebab takut kena hentam balik :)

sissyira said...

salam

memang kena hati-hati menulis walaupun dalam blog :)

ziarah rakan yang saya follow :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...