Monday, February 14, 2011

anak bergaduh dikhalayak ramai, apa nak buat?

Apa nak buat kalau anak bergaduh dikhalayak ramai?

Korang pernah kena?

Hmmm... aku baru kena. Semalam. Masa gi klinik bawa no 1 dan no 2 jumpa Dr sebab batuk. Diorang tu walaupun gi klinik, tapi main tetap tak ingat. Suka2 dia buat klinik Dr tu mak bapak dia punye :P

Skali adalah satu budak ni dalam umur 3 tahun kottt... dia nak main skali dengan my boys. Skali dia berebut flyer plak dahhhh... No 1 dengan agresif skali telah merampas kembali flyer tersebut dan menolak budak tu sehingga dia terjatuh.

Abih tu.. aku buat apa?

Apa lagiii... aku jadi rimau kat situ gaklah... Kena kat situ gak no 1. Skali cubit kat tangan dan kat kaki. Macam lupa diri aku masa tu. Mulut aku lagilah... membebel tak sudah2.

Mak budak tu?

Mak dia maybe speechless atau terperanjat atau shock... tahlah aku tak tau. Aku just bangunkan budak tu dan hantar dia ke mak dia balik.

Lepas tu, No 1 dan no 2 kena duduk diam2 tanpa boleh bergerak walau seinci pun dari aku. Nasib baik dia tak nangis... maybe sebab dia tau dia salah.

Cumerrrr.... rasa musykil plak... patut ke aku buat tindakan macam tu. Tak ke nanti orang panggil aku dera anak plak. Hmmmmm.... kalau korang... camner korang buat?

4 comments:

Norhafiza said...

biasa la kan kita ni nora..tangan sure cepat kan..tp No rasa cam tak betul buat macam tu..kesian anak2 tu kecik2 lagi..Nora nak tau apa anak2 No buat..klo kat shoping kompleks kan dia selalu angkat tangan macam bawa motor/kete pastu vroooooom..mn yg tak sempat elak tu dilanggarnya la..nak tak nak minta maap la kat org yg dilanggar tu atau pun mak/bapak budak kene langgar..jd skang sebelum sampai No dah pesan awal2 kalo lari2 No tak akan beli apa..klo berebut No tak perasan lak ngan org lain tp klo dengan adik bradik tu biasa la..dan No hukum dengan cara takleh tengok kartun/main PS..mmmm Nora leh terangkan pada dorang insyALLAH dorang faham..maknanya sebelum p mn2 warning awal..klo nk hukum..just ketukkan sket jari telunjuk kita pada jarinya sj..No rasa tak sakit sangat klo banding kita cubit dia kot..

Nora said...

@no, tulah... saya ni kadang2 tak sabar. bila kat luar tu plak... rasa serba salah sebab dah jadik camtu kan... tapi kena careful len kali. time kasih ekk ingatkan...

antudegil said...

huyoh! hantu sudah naik kepala. tapi kdg2 kena kut mcm tu. baru budak2 takot.

farrah said...

dulu time farrah kecik2 slalu kene cubit ngn ibu..kat tetek la tu..pedih jgn ckpla..kene sebat ngn pembaris jait dy sampi patah pon pnah.. tp bile dah smpi kt adek2..lg2 yg last..x pnah kne pkol trok cam farrah kne dulu..x best tol jd ank sulung..myb mase tu ibu mude lg..darah cpt naek kot..nk kte farrah nkal,,xde la nkal sgt..bdak2..biase la kan.. farrah x tw la klo farrah ni plak spesis ibu yg garang ke x..x saba la..huhu~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...