Tuesday, February 8, 2011

Insiden yang mencemaskan

Berlaku satu insiden pagi ni.

Pagi, macam biasa anto No 1 gi sekolah, pastu anto No 2 dan 3 kat babysitter. Pasti aku gi kejelah.

Pukul 8.30 pagi ada meeting. Dalam bincang2 tetiba tepon aku bunyik, FIL aku tepon. Terus berderau darah aku kooo.... pahal plak ni? MIL aku sihat ke? Rupa-rupanya, FIL aku tepon handset hubby aku takda orang angkat. Dia dah sejam kuo dari rumah. Sepatutnya pagi ni hubby aku balik sini biasalah kannn.... hubungan jarak jauh tapi maybe dalam pukul 10.30 barulah dia sampai.

Aku pun cube tepon dia balik... ringing tapi tak berangkat. Nak sedapkan hati, aku bagitau FIL aku yang hubby aku berenti tido jap kat tepi jalan kooottt. Tak pun mungkin bateri dia dah kong. Aku bagitau FIL aku supaya tunggu dulu sampai pukul 10.30 pg.

Habis meeting dalam pukul 10 pagi short meeting, kurang cakap, banyak keje aku pun terus cuba call hubby aku balik. Beberapa kali... sampai asyik kuo suara mesin jekkkk.

Dalam pukul 10.45 dia call balik. Rupa-rupanya handphone dia tersilent mode. Masa tu aku terus nangis jeklah... mana taknya... dah keluar segala perkara yang negatif dalam pala otak aku ni, dahlah hubby aku tu keje malam tadi...

Itulah insidennya. Buat aku cemas tak pasal2. Nasib baik takda apa2...

Kalau koranglah... apa nak buat? Macamana nak carik orang yang kita sayang kalau satu2nya alat perhubungan iaitu telephone tidak aktif?

2 comments:

Norhafiza said...

waaaaaa...No pun mcm tu gak kot..dlu masa Abang balik sendiri, sampai masa Abang tak muncul2...mcm2 duk pk..rpnya g servis kette lambat siap..skang No dah jemput Abang jd ok la sket..

mmm tepon sume kenalan dia kot nora....

Nora said...

@No, next time saya nak pasang yang celcom tu... yang boleh detect pemilik handphone tu kat mana... epekebenda tah nama dia... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...