Thursday, April 7, 2011

telur tiruan

Baca kat suratkhabar Kosmo pagi tadi.

Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) bagitau yang sekarang ni ada telur tiruan. Telur buatan dari China.

Aku pun google pasal ni. Rupa-rupanya orang Indonesia lagi awal dah tahu pasal ni. Sejak tahun 2008 lagi.

Beberapa link yang cerita pasal ni... kalau nak lebih tau.

Budak butak punye cerita
Dwi Hadi ada cerita
ElHumairah ada cerita
Aapulsa pun ada cerita...

Cuba tengok gambar ni... aku link dari blog aapulsa...


Hmmmm.... nak makan telur pun kena hati-hati sekarang ni.

6 comments:

sissyira said...

salam

loya tekak tiba3 ni...

Cute MuM said...

risaunya baca pasal telur nie..
minta izin copy gambar tue yer..

Syigim said...

eh eh. tak tau pun psl ni. thanks for sharing. tp dr luar xleh tau la mana betul mane tiruan ye?

fasya said...

zaman sekarang ni mcm2 kan kak..telur pon ade yg tiruan..kalo mkn tu..dah tentu2 ade kesan sampingan..

Nora said...

susah betul bila orang dah pandai sangat kaaa... nak pikir untung jek... telur pun nak buat yang tiruan... makan telur kampung jeklah kita...

nanne_manja said...

terkedu plak bila tgk telur tiruan..
nak mintak izin copy gambar boleh???kena sebar-sebarkan jugak pada kawan-kawan agar hati-hati..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...