Tuesday, April 5, 2011

Statement tahunan Insuran Prudential

Dah masuk bulan 4 ni... paham2 jeklah kannn. Kena isi borang cukailahhh.
Oleh itu, hubby dok sibuk mengumpulkan segala statement2 tahunan untuk simpanan bagi mengisi borang efiling tu.

Satu jek yang kitorang dok cari tak jumpa2 ialah statement insuran prudential aku tu. Hubby pnyer ada... aku pnyer... mana tahhhhh


Last2 aku tepon servis dia. Skali dia mntak no faxlah plak.
Aku mana ada fax. Ofis adalahhhh... Tapi tak boleh pakai untuk urusan peribadi :)

Jadi, husband mintak emailkan.
Diorang call aku untuk dapatkan pengesahan dan kebenaran untuk email.

Sepantas kilat ko dia email semulaaaaa kat aku.
Tapi tertinggal attachment :)
Sat jek pun... dorng terus realise yang dorang tertinggal attachment dan email semula kat aku. Laju tul diorang buat keje. Aku sukeeee...

Dapat dah... dah print dah untuk masuk fail. Simpan untuk audit.
Harap2 kalau aku ada apa2 hal... sakit keee.... masuk spital keee...
Servis dia pun tip top macam ni gaklah kannnn.
Pasti aku akan terus setiaaaaaa denganmu :)

3 comments:

Matjoe said...

mmg penting. kalau kene tunjuk bukti nnti tu yang jadi huru hara tu

CT NoArIzAh ArIs said...

Prdntial abk insr apa yea ?

Nora said...

@matjoe, memang betul. Dah pernah kena audit skali dulu... semua kena tunjuk bukti

@CT, insuran life dan medical... sangat penting untuk keperluan anak2 kalau kami takda esok keeee...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...