Saturday, April 2, 2011

pop up comment

Masa BA buat segmen Deco Deco Beng Beng Booommm hari tu, aku tak join. Tapi aku singgah gak kat blog2 yang join dan tengok komen mereka pada blog2 tu sume.

Bukan nak cari silap dorang tapi nak belajar membetulkan blog aku mana yang boleh.

Antara komen yang paling banyak ialah

1. Jangan guna word verification untuk komen
2. Buat pop up window untuk message.

Jadikkk... merujuk pada blog Ujang ! Erti Kehidupan... ... aku ikutlah step yang diajarkan.

Ringkasannya : Pergi Dashboard, pilih Setting, lepas tu pilih tab Comment. Tukarkan properties bahagian Comment Form Placement kepada Pop Up Window. Siapppp :)

Mudah2an lebih mudah pada kengkawan nak komen yea... :)

Cau Cin Cauuu...

3 comments:

Norhafiza said...

betul tu nora sebab akan melambatkan keje kita hehehe..

Nora said...

@No, saya tak perasan kalau orang tak kasi tau. Senang sket nak continue baca artikel lain sambil tulis komen ekkk :)

esh said...

Thanks nora for this. saya dah set pun :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...