Wednesday, March 2, 2011

iklan nuffnang di blog roda hidupku

Masa mula2 start blog, aku memang tak terfikir untuk letak iklan dalam blog. My main intention lebih kepada nak belajar tentang blog ** learning by doing ** dan share story about my life dengan anybody who is willing to read. Tapi, bila dah mula berblog, entry yang paling popular aku jumpa ialah nuffnang, innity, google ad sense. Menarik pulak rasanya. Tapi kerana sedar diri... blogku ini sangatlah ciput visitornya... aku ignore jek. Tapi bila mula aktif dalam hujung tahun lepas... masa cuti sekolah... aku dapat ramai kawan. Visitor pun dah meningkat sket. Seronok pulak rasanya... jadi.. dah alang2 menyelam, apa salahnya minum air kan...

Pada 2 february 2011 lepas, aku pun daftar dengan nuffnang dan letak di blog aku. Hari ni cukup sebulan dah...

Masa mula2 join, hari2 aku tengok akaun aku. Langsung takda apa2 maklumat tentang earning. CPC ke, BE ke, ME ke.. sume takda. Ada keluar iklan kat blog tapi mostly Milk A Deal. Aku pun jadi blurr. Tapi aku memang tak suka tanya terus pada otai blogger ... aku google dan cari maklumat tentang nuffnang ni. Hati kecilku kata, oleh kerana aku baru sertai, mesti pihak nuffnang sedang pantau prestasi blog aku. Jadi aku rasa.. paling awal pun aku kena tunggu sebulan untuk tahu lebih jelas.

Taddaaaa....

Tadi aku bukak page nuffnang dan barulah aku tau... rupa2nya betul. Ada 2 kempen iklan CPC masa bulan 2 rupa2nya. Maknanya blog kecil macam aku ni pun ada potensi juga untuk sertai iklan nuffnang ni. Kalau aku rajin update, mungkin diorang akan nampak potensi blog ni pulak... manalah tau kannnn :)

Jadi sebagai blogger baru kat luar sana yang macam aku... bersabarlah yek. InsyaAllah kalau ada rezeki... adalah tu... tak esok, lusa... tak lusa bulan depan... tak pun tahun depan. Sehingga itu, aku rasa... biarlah aku teruskan blogging dulu.

6 comments:

Proud Mama's Dairy said...

Nora, saya pun tak pernah terfikir pasal nuffnang2 ni sblm ni... ingatkan apa benda la... tapi bila tgk kat blog otai2 suma ada... kita pun teringin nak letak juga... tapi follower n traffic saya pun ciputtttt... hhehehehe... cumanya, bg saya iklan n nuffnang ni, bonus kpd blogger2... apa salahnya mencuba..kan?kan?

TheFusionTea said...

Aslmkum, Terima kasih Nora atas informasi ni, sgt dihargai. Wsalam, ceria.

Nora said...

Saya ni baru sangat pasal benda2 ni. Just nak share apa yang saya rasa... maybe sama kot dengan yang luar sana (",)

Norhafiza said...

hihihi..bab ni No tak buh lagi cz ada masalah teknikal huhu..

HAKMI said...

hishh...mana bulih sambil menyelam minum air, kang lemas pulak....

Nora said...

isy bolehlah... spongebob boleh :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...